Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sillsallad med färskpotatis

Blanda ihop en matig sallad med matjessill, ägg och rädisor. Servera gärna tillsammans med knäckebröd och västerbottensost. Finns inte färskpotatis att köpa går det så klart finfint med annan potatis.

Sillsallad med färskpotatis
Sillsallad med färskpotatis
Sillsallad med färskpotatis
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4matjessillfiléer
  • 2 huvudhjärtsallad- eller romansallad
  • 0,5rödlök
  • 1 knipparädisor
  • 8potatisar- kokta (gärna färskpotatisar)
  • 4ägg- (kokta i 7 minuter)

Dijondressing

  • 1 dldijonsenap
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1äggula
  • 2,53 dlrapsolja- eller solrosolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- malen

Till garnering

  • dill- färsk
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Matjessillsallad: Fördela salladen över ett stort fat.

  2. Skär matjessillen i bitar.

  3. Skala rödlöken. Hyvla rödlöken och rädisorna tunt på mandolin.

  4. Dela potatisarna på mitten eller skiva dem.

  5. Dela äggen i ägghalvor eller i klyftor.

  6. Lägg rödlök, rädisor, potatis och ägg på fatet.

  7. Ringla över dijondressing. Klipp över dill. Strö över lite svartpeppar.

  8. Dijondressing: Vispa ihop dijonsenap, strösocker, rödvinsvinäger och äggulan i en skål.

  9. Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden. Tillsätt salt och peppar. Späd eventuellt ut såsen med lite kallt vatten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök