Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sillpannacotta

En lättlagad variant av matjessilltårta med inlagd sill som serveras i portionsskålar. Tillaga dagen innan så att smakerna hinner gifta sig.

SillpannacottaSillpannacottaSillpannacotta
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 3gelatinblad
  • 420 g5-minuterssill- (1 ask)
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 msksenap
  • 0,5 dldill- hackad
  • 1 dlgräslök- hackad
  • 3 dlgräddfil

Garnering

  • 8rädisor

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min.

  2. Låt sillen rinna av och grovhacka den.

  3. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen.

  4. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter.

  5. Låt det svalna och rör ner sill, salt, peppar, senap, dill, gräslök och sist gräddfil.

  6. Häll smeten i 8 små skålar eller vida glas, á 1 dl. Låt dem stelna i kylen till nästa dag.

  7. Lägg en rädisa i varje pannacotta och servera ur formarna.

Vad tyckte du om receptet?