Recept av Camilla Adlerson.
Om tävlingen "Skapa Sveriges godaste macka"
Det var i Allt om Mat:s augustinummer som vi utlyste tävlingen Skapa Sveriges godaste macka. Över 50 recept på goda mackor kom in till redaktionen. I den hårda konkurrensen blev det Camilla Adlerson från Askim som gick segrande ur striden med sin nyskapande och goda sillmacka. På en hedrande andraplats kom Kristina Rönnebjergs smörgås med rökt lax och sparris. Trea blev Christer Marsnäs med grillad halloumimacka med melonsås.
Juryn som provsmakade var Mona Johansson, Cecilia Lundin, Gunilla von Heland och Petra Pettersson på Allt om Mat samt
Catarina Bennetoft på Brödinstitutet.
Juryns motivering:
En innovativ och mycket god macka som tar tillvara de svenska råvarorna i en ny spännande kombination. Sill, dill och äpple. Den har bra näringsinnehåll och håller dig mätt länge
Camilla Adlerson: ”Jag älskar mackor”
– Jag älskar att laga mat och att baka. Matlagning är mitt absolut största intresse. Min man och mina tre barn brukar ofta få vara försökskaniner, berättar Camilla när vi ringer upp och berättar att hon vunnit Allt om Mat:s tävling.
Camilla berättar att hon älskar mackor. Vinnarmackan testades på maken Hans, som gav tummen upp direkt.
– Jag ville göra en macka som var både god, nyttig och fräsch. Jag gillar coleslaw men vill inte ha majonnäs i den. Jag tänkte att den friska smaken med yoghurt, rädisor och äpple skulle samsas fint med sillen. Jag är så glad för att ni på Allt om Mat tyckte om den också.