Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sillmacka med ägg och majonnäs

Sillmacka med ägg och majonnäsSillmacka med ägg och majonnäsSillmacka med ägg och majonnäs
Sillmacka med ägg och majonnäs Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 4ägg
  • 4formfranska- i skivor gärna nyckelhålsmärkt
  • bordsmargarin- gärna nyckelhålsmärkt
  • 16 bitarlöksill- ca
  • 2 småägg
  • 1 dlmajonnäs
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • dill och gräslök

Gör så här

  1. Koka fyra ägg i sju minuter. Låt äggen svalna och skär dem i skivor.

  2. Lägg brödskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt.

  3. Bred bordsmargarin på brödskivorna och lägg de skivade äggen ovanpå och lägg på avrunnen löksill.

  4. Skilj gulan från vitan.

  5. Blanda gulan med majonnäsen i en djup tallrik. Salta och peppra.

  6. Vispa äggvitan till hårt skum.

  7. Blanda försiktigt ner äggvitan i majonnäsröran.

  8. Bred sufflésmeten ovanpå sillen. Gratinera tills sufflésmeten fått färg i 250 grader, det tar cirka fem minuter.

  9. Garnera med dill eller gräslök. Ät mackorna medan de är varma.

Vad tyckte du om receptet?