Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sillknäcke

Recept på sillknäcke. Vilken sillsort som helst som finns kvar efter julen funkar. Finns det lite garnityr kvar i sillen, som t ex lök, är det gott att blanda ner lite av detta också.

Sillknäcke
Sillknäcke
Sillknäcke
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 100 gsill
  • 0,5 dlnaturell färskost
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 2 mskäpple- tärnat
  • 2 mskost- riven, lagrad
  • 0,5 mskdill- skuren, eller gräslök

Tillbehör

  • 10knäckebitar- –12
  • 10 skivorlagrad ost- –12, små

Garnering

  • dill
  • rödbeta- eller rädisa, finstrimlad

Gör så här

  1. Tärna sillen. Blanda färskost och crème fraiche med äpple, ost och dill. Vänd ner sillen.

  2. Fördela röran på knäckebitar och toppa med ost. Garnera med dill och rödbeta eller rädisa.

Vad tyckte du om receptet?