Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sillcocktail med potatiscrème

Sillcocktail med potatiscrèmeSillcocktail med potatiscrèmeSillcocktail med potatiscrème
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 pktinläggningssill- 5-minuters
  • 0,5 stfänkål
  • 0,5 strött äpple- urkärnat
  • 2 stsalladslökar
  • 1 mskdill- hackad
  • mâchesallad
  • 1 stlime- tunt skivad

Potatiscrème

  • 300 gpotatis- mjölig sort
  • 2 msksmör och rapsolja
  • 1 mskcitron- pressad saft
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • salt
  • peppar

Dressing

  • 1 mskmajonnäs
  • 2 mskcrème fraiche- lätt
  • 1 tskcitron- pressad saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Låt sillfiléerna rinna av. Skär 1–2 filéer i tunna skivor. Skiva fänkålen supertunt och äpplet likaså. Skiva salladslöken.

  2. Skala och koka potatisen mjuk. Låt den ånga av och mosa dem med en ballongvisp med smör & rapsolja. Rör ner lätt crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Fyll moset i en spritspåse och spritsa en klick i botten på ett stort shotglas.

  3. Fördela sill, fänkål, äpple, salladslök och dill på toppen. Stick ner mâchesallat i glaset. Dekorera med rullad limeskiva.

  4. Blanda samman majonnäs, lätt crème fraiche och citron till en dressing. Smaka av. Droppa lite dressing över sillcocktailen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök