Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sillacademins branteviksill

Denna goda sillinläggning innehåller rikligt med socker och är hållbar cirka en månad i kylskåp. Låt den stå fyra till fem dagar för maximal smak.

Sillacademins branteviksill
Sillacademins branteviksill
Sillacademins branteviksill
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 1 kgsillfiléer- gärna köpta i en fiskaffär

Lag för gravning

  • 1 dlättiksprit- (24 %)
  • 7 dlvatten
  • 0,5 dlsalt

Kryddsättning

  • 2röda lökar
  • 2gula lökar
  • 2 mskcitronpeppar
  • 3 mskkryddpeppar- krossad
  • 2 mskvitpeppar- krossad
  • 3lagerblad- smulade
  • dill- rikligt med hackad
  • 34 dlsocker

Gör så här

  1. Dag  Blanda gravningslagen så att saltet löser sig. Dra skinnet av sillfiléerna. Lägg filéerna i gravningslagen och rör försiktigt.Låt filéerna ligga kallt i drygt 1 dygn.

  2. Dag  Skala och hacka lökarna. Blanda med alla kryddorna och sockret. Tag upp filéerna och låt rinna av väl. Blanda filéerna med kryddblandningen och låt stå kallt i 2 - 3 dagar före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök