Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sill & sparris


Saftig smörgåstårta där brödet varvas med omelett och fylls med gräddfil, ansjovis och kapris. Smakar gott till matjessill, gräslök och sparris på toppen.

Sill & sparris
Sill & sparris
Sill & sparris

ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1kavring- skivad till långa skivor

Omelett:

  • 6ägg
  • 4 mskvatten
  • salt
  • peppar
  • 2 msksmör

Fyllning:

  • 1 burkansjovisfiléer
  • 2 mskkapris
  • 2 dlmajonnäs
  • 2 dlgräddfil
  • 1 dldill- finhackad och gräslök
  • svartpeppar

Garnering:

  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 buntsparris
  • 0,5gurka
  • 2 burkarmatjessill
  • 1 mskkapris
  • 0,5rödlök- finhackad
  • 0,5 knippadill- finhackad
  • 0,5 knippagräslök- finhackad

Gör så här

  1. Lägg ut skivor av kavring på ett fat och forma till en rund botten. Knäck äggen och vispa samman omelettsmeten med vatten, salt och peppar. Dela upp smeten i en mindre panna och stek två omeletter i smör till en krämig konsistens. Lägg upp på fat att svalna.

  2. Finhacka ansjovis och kapris. Blanda med majonnäs, gräddfil, dill, gräslök och peppar. Varva bröd och fyllning med omelett. Avsluta med omelett.

  3. Bred ut ett lager crème fraiche i mitten av tårtan.

  4. Ansa sparrisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i små kuber.

  5. Dekorera tårtan med avsvalnad sparris, matjessill, gurka och kapris. Avsluta med rödlök, dill och gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök