Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sill med miso och salladslök

En krämig sill som är enkel att tillaga. Ljus misopasta har nästintill en smak av brynt smör. Kan inte bli godare!

Sill med miso och salladslök
Sill med miso och salladslök
Sill med miso och salladslök
Sill med misomajonnäs Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 2 förp5-minuterssill- hel (à 430 g)
  • 1 knippasalladslök

Misomajonnäs

  • 1ägg- litet
  • 1,5 mskmisopasta- ljus
  • 2 tskmirin
  • 1 tsksoja- vit eller japansk
  • 3 krmsalt
  • 2 dlrapsolja

Gör så här

  1. Misomajonnäs: Mixa ägg, misopasta, mirin, soja och salt med en stavmixer. Tillsätt oljan, lite i taget, i en tunn stråle tills det bildas en fluffig majonnäs.

  2. Häll av lagen från sillen och skär den i mindre bitar. Vänd ner sillen i misomajonnäsen.

  3. Ansa och finstrimla salladslöken. Lägg sillen på ett fat och toppa med salladslök.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept på sill hittar du här: