Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sill med lingon och lagerblad

Sillen får både god smak och vacker färg av lingonen. En riktig julsill!

Sill med lingon och lagerbladSill med lingon och lagerbladSill med lingon och lagerblad
Inlagd sill med lingon Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 förpinläggningssill- (430 g)
  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlättiksprit (12 %)
  • 2lagerblad
  • 1rödlök
  • 1 dllingon- frysta

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och -ättika i en kastrull. Tillsätt lagerbladen och låt koka upp under omrörning. Låt lagen kallna.

  2. Låt sillen rinna av och torka den med hushållspapper. Skär sillen i bitar. Skala och finstrimla löken.

  3. Varva sill, lök och lingon i en burk. Häll över lagen och sätt lock på burken. Låt stå i kylen i 2 dygn före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: