Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sill med ­julaquavit

Sill med ­julaquavit

Sill med ­julaquavit
Sill med ­julaquavit
Sill med ­julaquavit
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 4filéer- urvattnad inläggningssill
  • 1rödlök
  • 2 tsksillkryddor
  • 1dill
  • 0,25purjolök
  • 0,5morot
  • 1 dlättiksprit- 12 %
  • 2 dlströsocker
  • 2,5 dlvatten
  • 6 claquavit- jul

Gör så här

  1. Blanda och koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Låt den kallna helt i kallt vattenbad. ­Tillsätt julaquaviten.

  2. Skala och skiva rödlöken. Ta loss dillvippor från stjälkarna. Skär ­purjolöken i långa strimlor. Skala och skär moroten i smala tändsticksstrimlor.

  3. Låt sillen rinna av. Skär den i 2 centimeter breda bitar och varva med rödlök, sillkryddor, ­dill­vippor, purjolök och morot i en ­glasburk. Häll den kalla lagen över. Låt ­sillen stå 2 dygn i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök