Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sill med havtorn och senapsfrön

Sill med havtorn och ingefära är en fantastisk kombination. Dessutom blir det väldigt vackert med den orange färgen.

Sill med havtorn och senapsfrön
Sill med havtorn och senapsfrön
Sill med havtorn och senapsfrön
Sill med havtorn Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 2 förp5-minuterssill- hel (à 430 g)
  • 0,5citron
  • 1 bitingefära- färsk (2 cm)
  • 2 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlmirin
  • 1 mskgula senapsfrön
  • 1 msksvarta senapsfrön
  • 1 dlhavtorn- tinade

Gör så här

  1. Pressa saften ur citronen. Skala och skiva ingefäran.

  2. Koka upp citronsaft, ingefära, vatten, socker, mirin och senapsfrön. Vänd i havtornen. Låt lagen kallna.

  3. Skär sillen i mindre bitar och lägg dem i lagen. Låt sillen dra i kylen i ca ett dygn innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: