Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sill med gurka, pepparrot och citron

Recept på fräsch gurksill med pepparrot. Gurka tillsammans med pepparrot, citron och dill blir smakrikt och väldigt gott. Eftersom vi använder oss av 5-minuterssill kan man avnjuta sillen genast, men resultatet blir bäst om den får stå till sig i 1 dygn.

Sill med gurka, pepparrot och citron
Sill med gurka, pepparrot och citron
Sill med gurka, pepparrot och citron
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 1 bitgurka- (10 cm)
  • 1 bitpepparrot- (5 cm)
  • 0,5citron
  • 0,5 dldill- grovt hackad

Lag

  • 3 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlättiksprit (12 %)
  • 10rosépepparkorn
  • 3 clvodka

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Lag: Koka upp alla ingredienser utom vodkan i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och låt lagen kallna. 

  2. Skölj av sillen, låt rinna av och skär den i ca 1 cm snedställda bitar. Skiva gurkan. Skala och skiva pepparroten. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor. Blanda ner vodkan i lagen.

  3. Varva sill, gurka, pepparrot, citron och dill i en skål eller burk. Häll över lagen. Garnera med dill vid servering.

Vad tyckte du om receptet?