Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fräsch gurksill med pepparrot. Gurka tillsammans med pepparrot, citron och dill blir smakrikt och väldigt gott. Eftersom vi använder oss av 5-minuterssill kan man avnjuta sillen genast, men resultatet blir bäst om den får stå till sig i 1 dygn.
Lag: Koka upp alla ingredienser utom vodkan i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och låt lagen kallna.
Skölj av sillen, låt rinna av och skär den i ca 1 cm snedställda bitar. Skiva gurkan. Skala och skiva pepparroten. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor. Blanda ner vodkan i lagen.
Varva sill, gurka, pepparrot, citron och dill i en skål eller burk. Häll över lagen. Garnera med dill vid servering.