Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sill med chili och pickles

Recept på sill med chili och pickles. Här används matjesfiléer istället för söt inläggningssill. Till inläggningen används färdiga pickles.

Sill med chili och pickles
Sill med chili och pickles
Sill med chili och pickles

Ingredienser

  • 3 burkarmatjessillfiléer- hela, (à 200 g)
  • 1 dlpickles
  • 0,5 dlgul lök
  • 1 dlmajonnäs
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 2 mskchilisås
  • 0,5 dldill- hackad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • pickles
  • dill

Gör så här

  1. Låt matjesfiléerna rinna av och skär dem i 1–2 cm breda bitar.

  2. Hacka picklesen. Skala och finhacka löken. Blanda majonnäs, crème fraiche, chilisås, dill och peppar. Vänd ner sill, pickles och lök. Låt stå i kylen ca 1 dygn.

  3. Garnera sillen med pickles och dill precis för servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Fredrik Eriksson