Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sill i gin- och blåbärslag

Sill i gin- och blåbärslag är en lite annorlunda sill. 5-minuterssillen ligger redan i en ättikslag. Häll bort den och ersätt med en lag av gin och blåbär.

Sill i gin- och blåbärslag
Sill i gin- och blåbärslag
Sill i gin- och blåbärslag
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 1schalottenlök- stor

Lag

  • 8enbär
  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 2 mskgin
  • 1 dlblåbär- frysta

Gör så här

  1. Lag: Krossa enbären. Blanda vatten, socker, ättika och enbär i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt gin och 2/3 av blåbären och låt lagen sjuda ytterligare ca 5 min. Låt kallna.

  2. Låt sillen rinna av. Skär sillfiléerna i bitar. Skala och finstrimla löken. Lägg sill och lök i en skål.

  3. Sila lagen över sillen. Blanda ner de sparade blåbären, ställ sillen i kylen ca 2 timmar före servering.

Vad tyckte du om receptet?

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.