ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sill i gin- och blåbärslag är en lite annorlunda sill. 5-minuterssillen ligger redan i en ättikslag. Häll bort den och ersätt med en lag av gin och blåbär.
Lag: Krossa enbären. Blanda vatten, socker, ättika och enbär i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt gin och 2/3 av blåbären och låt lagen sjuda ytterligare ca 5 min. Låt kallna.
Låt sillen rinna av. Skär sillfiléerna i bitar. Skala och finstrimla löken. Lägg sill och lök i en skål.
Sila lagen över sillen. Blanda ner de sparade blåbären, ställ sillen i kylen ca 2 timmar före servering.
ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.