Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sill i dillsås

Sill i dillsås
Sill i dillsås
Sill i dillsås

Ingredienser

  • 400 gsteksill- 1 förpackning
  • 0,5squash- (ca 200 g)
  • 1gul lök- hackad
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dlmjölk
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 dldill- hackad

Till servering

  • potatis- kokt
  • sallad

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna hastigt i kallt vatten. Låt dem rinna av och dra bort eventuellt skinn. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skölj squash och riv den grovt på rivjärn. Fördela squash och lök i en ugnssäker form. Lägg sillen ovanpå. Blanda samman crème fraiche med mjölk, majsstärkelse och dill och fördela över alltsammans i formen.

  3. Stek i mitt i ugn ca 15 minuter. Servera med kokt potatis och sallad. Nyponsoppa med smulat digestivekex blir gott som efterrätt.

Vad tyckte du om receptet?