Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sill dijonaise

Sill är en självklarhet på julbordet, och går att variera på otaliga sätt. Här är en ny variant av senapssill.

Sill dijonaise
Sill dijonaise
Sill dijonaise
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 34filéer- 5-minuterssill, cirka 450 g

Sås

  • 2 msksvensk senap
  • 23 mskdijonsenap
  • 1 dlcrème fraiche
  • 3 mskvit balsamvinäger
  • 1 dlmajonnäs
  • 1,5 msksocker
  • 1 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar

Till garnering

  • 1schalottenlök
  • dillvippor

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i cirka 2 centimeter breda bitar.

  2. Blanda de båda senapssorterna med crème fraichen i en bunke. Blanda i vinägern. Rör i majonnäsen, 3 matskedar i taget. Smaka av med socker, salt och peppar. Späd såsen med lite mer vinäger eller lite vatten om den känns för tjock.

  3. Varva sillbitar och sås i en burk eller på ett serveringsfat. Täck med plastfilm och låt stå svalt över natten.

  4. Skala och skiva löken fint. Garnera sillen med lök och dillvippor precis inför serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök