Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Silkeslen chokladmousse

Silkeslen chokladmousse är oväntat gott och enkelt. Dessutom blir desserten lite nyttigare än en klassisk chokladmousse.

Silkeslen chokladmousse
Silkeslen chokladmousse
Silkeslen chokladmousse
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 150 gchoklad- mörk (70 %)
  • 350 gsilkestofu- rumsvarm
  • 1 mskhonung- flytande eller lönnsirap + 1 msk
  • 0,5 krmkardemumma- nystött
  • 0,5 krmsalt

Topping

  • hallon- färska
  • choklad- mörk (70 %)

Gör så här

  1. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Låt svalna till rumstemperatur.

  2. Mixa silkestofun med 1 msk honung eller lönnsirap. Tillsätt chokladen och mixa till en helt slät kräm. Blanda i kardemumma och salt. Fördela moussen i glas eller skålar.

  3. Ringla 1 msk honung eller lönnsirap över moussen vid servering. Strö över hallon och riven choklad.

Vad tyckte du om receptet?