Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sik, lenrimmad

Sik, lenrimmad
Sik, lenrimmad
Sik, lenrimmad

Ingredienser

  • 1 kgsikfiléer- benfria, men med skinnet kvar
  • 4 msksalt
  • 4 mskströsocker

Till servering

  • vit sparris- lättkokt
  • pepparrot- riven
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Blanda salt och socker. Gnid in filéerna med blandningen. Lägg ihop filéerna köttsida mot köttsida. Placera fisken i dubbla plastpåsar och förslut väl. Låt fisken rimma i kylen ca 3 tim.

  2. Skrapa bort saltet från filéerna och skär den i 4-5 cm tjocka bitar. Stek fisken hastigt i smör i stekpannan, 1-2 min på var sida, beroende på tjocklek.

  3. Servera med forellromsås, vit sparris, riven pepparrot och citronskivor.

Vad tyckte du om receptet?