Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sidecar - klassiskt recept

Sidecar är en konjakscocktail som funnits sedan 1910-talet - en fräsch drink med fin balans mellan konjak och apelsinlikör, vanligast används Cointreau men Grand Marinier och tripple Sec går också bra.

Sidecar går också in under gruppen CCC-drink då den innehåller cognac, cointreau och citron.

Sidecar - klassiskt recept
Sidecar - klassiskt recept
Sidecar - klassiskt recept
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 6 clcitronjuice- färskpressad
  • 4 clCointreau- (eller annan apelsinlikör)
  • 6 clkonjak
  • strösocker
  • is- mycket
  • citronzest

Gör så här

  1. Spreja eller fukta två (gärna kalla) cocktailglas med citronjuice och strö lite socker på övre delen av glasen.

  2. Fyll en shaker med is och häll i juice, likör och konjak. Skaka om så innehållet blir väl kylt.

  3. Sila upp vätskan i cocktailglasen och garnera med en remsa citronzest. Klart!

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Ställ in cocktail/drinkglasen, även kallade coupetteglas, i frysen i god tid innan du blandar drinkarna så håller sig din Sidecar kall lite längre.

Läs också: Så blandar du en Old fashioned 

Läs också: Recept på klassisk whiskey sour

 

Recept från Mitt kök