Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En fräsch sallad tillsammans med krondill är en riktigt god kombination. Till midsommar eller till kräftskivan så är den här ett ypperligt komplement, på middagsbordet eller på buffén.
Börja med dressingen. Hacka dillkronan och blanda den med citronsaft och vinäger. Låt stå ca 15 minuter. Sila och blanda med olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
Skiva kvisttomaterna. Dela cocktailtomaterna.
Ansa och skär det vita av löken i tunna strimlor. Skiva den gröna delen av löken.
Ansa och skär gurkan i små bitar.
Dela örterna i små kvistar eller hacka dem grovt.
Lägg tomater, gurka och lök på ett fat. Ringla över dressingen.
Toppa med örterna. Garnera med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Recept från Mitt kök