Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lätt syrlig och myntasmakande. Servera salladen med italienskt lantbröd och getost eller till grillat lammkött.
Sätt ugnen på 250°. Skölj och skär auberginerna i 3 cm stora tärningar. Lägg dem på en plåt, ringla över olivolja och strö på salt.
Ugnstek mitt i ugnen 15-20 min och vänd tärningarna ett par gånger så att de blir mjuka och lätt brynta.
Lägg den stekta auberginen i en skål, pressa över citronsaft, krydda med peppar och blanda ner myntan.
Kryssa tomaterna i toppen, skålla dem 15 sek i kokande vatten och dra av skalen. Halvera, kärna ur, skär dem i bitar och blanda med auberginerna.