Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Siciliansk sallad

Lätt syrlig och myntasmakande. Servera salladen med italienskt lantbröd och getost eller till grillat lammkött.

Siciliansk sallad
Siciliansk sallad
Siciliansk sallad

Ingredienser

  • 2auberginer
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5citron
  • 1 krmvitpeppar
  • 1 dlmynta- hackad, färsk
  • 3tomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och skär auberginerna i 3 cm stora tärningar. Lägg dem på en plåt, ringla över olivolja och strö på salt.

  2. Ugnstek mitt i ugnen 15-20 min och vänd tärningarna ett par gånger så att de blir mjuka och lätt brynta.

  3. Lägg den stekta auberginen i en skål, pressa över citronsaft, krydda med peppar och blanda ner myntan.

  4. Kryssa tomaterna i toppen, skålla dem 15 sek i kokande vatten och dra av skalen. Halvera, kärna ur, skär dem i bitar och blanda med auberginerna.

Vad tyckte du om receptet?