Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Siciliansk pizza bianco med aubergine, pesto och karamelliserad lök passar bra till fredagsmiddag eller som tilltugg till drinken. Förbered genom att salta ur och steka auberginen, göra karamelliserad lök och rucolapesto.
Skär auberginen i skivor, ca 1 cm tjocka. Strö salt över varje skiva. Lägg skivorna i ett durkslag ca 1 timme så att vätskan rinner ut. Skölj aubergineskivorna och torka dem med hushållspapper.
Pizzadeg: Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills all jäst har lösts upp. Tillsätt sedan resten av vattnet, olja och salt. Blanda i mjölet, lite i taget och arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Täck med en bakduk och låt jäsa ca 30 min.
Karamelliserad lök: Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i olja på låg värme tills den har mjuknat. Tillsätt socker, vinäger och sardeller och fortsätt fräs ca 30 min, tills löken har karamelliserats. Krydda med salt.
Rucolapesto: Skala vitlöksklyftan. Riv osten. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med mixerstav. Krydda med salt och peppar. Sätt ugnen på 250°.
Stek auberginskivorna, på både sidor, i en stekpanna med olja. Låt rinna av på hushållspapper.
Kavla ut degen. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
Skiva mozarellaosten. Ta ut pizza och fördela mozzarella, aubergine och lök ovanpå. Grädda ytterligare 5–8 min tills osten har smält och börjar bli lite gyllene. Ringla över rucolapesto. Strö över russin och pinjenötter. Krydda med flingsalt och peppar.