Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sichuanbakade kycklingben med tomatsalsa

Kycklingben bakade i en marinad av sichuanpeppar, chili och honung. Serveras med ingefärs- och chilimajonnäs och tomatsalsa.

Sichuanbakade kycklingben med tomatsalsa
Sichuanbakade kycklingben med tomatsalsa
Sichuanbakade kycklingben med tomatsalsa
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 kgkycklingben- ca
  • 2 tsksalt

Marinad

  • 1 msksichuanpeppar- rostad
  • 0,5chili- röd spansk
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 mskhonung
  • 1 msksoja

Till servering

  • salladsmix- av späda salladsblad

Ingefärs- och chilimajonnäs

  • 1,5 dlmajonnäs
  • 2 tskingefära- riven
  • 2 tskröd spansk peppar- finhackad
  • salt- peppar

Tomatsalsa

  • 250 gtomater- små, i olika färger
  • 1schalottenlök
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskvit balsamvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Torka av kycklingbenen och lägg dem i en stor fryspåse. Blanda sichuanpeppar, hackad chili, vitlök, rapsolja, honung och soja. Häll marinaden över kycklingbenen och gnid runt den. Marinera 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg över kycklingbenen i en ugnssäker form och stek dem i mitten i ugnen, cirka 25 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.

  3. Blanda majonnäs med ingefära och chili. Smaka av med salt och peppar. Skär tomaterna i kvartar och blanda med hackad schalottenlök, olivolja, vit balsamvinäger och smaka av med salt och peppar. Servera kycklingbenen med salladsmix, majonnäs och tomatsalsa.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök