Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Shortbread finns med många olika smaksättningar. Just de här är neutrala, men den som vill kan smaksätta med rivet citronskal eller vaniljsocker.
Blanda smör och 4 msk socker i en matberedare och mixa till en mjuk massa. Tillsätt mjöl, rismjöl och salt och blanda ihop till en deg. Platta ut degen i en form, ca 15 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
Lägg plastfolie eller smörgåspapper ovanpå degen och platta till den jämnt och slätt. Låt plastfolien ligga kvar och ställ formen i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 175°. Dra bort plastfolien från degen. Pricka ovansidan med gaffel och strö på 2 msk socker. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min.
Låt kakan svalna och skär den sedan i långsmala bitar. Förvara kakorna i burk med lock, så håller de ca 1 vecka, eller frys in dem så håller de betydligt längre.