Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Shishkebab på älginnanlår med tabbouleh

Shish betyder antalet sex på persiska, och kebab betyder grill – helt enkelt sex bitar grillat kött på ett spett. Traditionellt serveras lamm, men här är ett spett med kryddmarinerat älginnanlår, en förvildad och smakrik variant. Glöm inte att lägga köttet i marinaden i tid.

Shishkebab på älginnanlår med tabbouleh
Shishkebab på älginnanlår med tabbouleh
Shishkebab på älginnanlår med tabbouleh
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 600 ginnanlår- av älg

Marinad

  • 2 mskolja
  • 1citron- saften
  • 2 mskdijonsenap
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 1 tskkorianderfrön- mald
  • 1 tskchiliflakes
  • 1 tsksvartpeppar- nymald
  • 0,5 tsksalt

Tabbouleh

  • 8tomater- fint tärnade
  • 1gul lök- hackad
  • 3 dlbladpersilja- skuren
  • 10 bladmynta- finstrimlad
  • 1vitlöksklyfta- riven
  • 1 dlolivolja
  • sherryvinäger- ⅔ dl
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i stora tärningar.

  2. Blanda alla ingredienser till marinaden.

  3. Lägg köttet i en påse tillsammans med marinaden och låt marinera i kylskåpet, gärna 1–3 dagar.

  4. Blanda alla ingredienser till tabboulehsalladen.

  5. Trä de marinerade köttbitarna på spett. Grilla över kol till en kärntemperatur på cirka 65 grader.

  6. Servera spetten tillsammans med salladen och gärna ett gott libabröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept ur ”Laga älg och annat vilt” av Anders Levén (Semic). Boken hittar du bland annat på Adlibris.

Recept från Mitt kök