Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Shish kebab (lammbullar) med rostat pitabröd och tomatsalsa

Recept på Shish kebab (lammbullar). Blanda gärna färsen dagen före så att den får mogna i smaken.

Shish kebab (lammbullar) med rostat pitabröd och tomatsalsa
Shish kebab (lammbullar) med rostat pitabröd och tomatsalsa
Shish kebab (lammbullar) med rostat pitabröd och tomatsalsa
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 glammfärs
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 1 tskolivolja

Salsa

  • 1lök- röd eller gul
  • 3tomater
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 2pitabröd- stora, sk libabröd

Gör så här

  1. Blanda färs, salt och peppar. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt persilja och yoghurt. Forma färsen till 12 runda bullar.

  2. Salsa: Skala och hacka löken. Hacka tomaterna. Blanda lök, tomat och persilja. Krydda med salt.

  3. Stek bullarna runt om i olja i en stekpanna ca 8 min.

  4. Servera lammbullarna med salsa, yoghurt och rostat pitabröd.

Vad tyckte du om receptet?