Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Shirazi

Shirazi är en persisk frisk och syrlig sallad som passar till de flesta rätter. Det är viktigt att låta grönsakerna rinna av i en sil för att den inte ska bli blöt.

ShiraziShiraziShirazi
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8gurkor- små, eller 1 stor
  • 4tomater- gärna i olika färger
  • 1röd paprika
  • 1rödlök
  • 0,5 dlmynta- hackad
  • 1 tskmynta- torkad
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 3 mskcitron- pressad
  • 3 mskolivolja

Gör så här

  1. Finhacka gurka och tomater. Kärna ur och hacka paprikan. Skala och finhacka löken. Låt grönsakerna rinna av i en sil ca 20 min.

  2. Lägg grönsakerna i en skål.  Krydda med med färsk och torkad mynta, salt och peppar. Blanda ner citronsaft och olja.

Vad tyckte du om receptet?