Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Shiitake är en mycket god svamp som du hittar i lite större livsmedelsbutiker. Om du inte hittar den - välj ostronskivling eller champinjoner. Här ska det smaka mycket av torkade örtkryddor!
Dela shiitaken en gång och stek den i omgångar i en stekpanna. Om du använder ostronskivling eller champinjoner skär dem i skivor. Hacka löken och pressa vitlöken.
Fräs all lök i margarin eller smör i en kastrull. Strö över mjöl och späd med grädden, lite i taget. Låt såsen koka i 5 minuter, rör då och då.
Stöt rosmarin, salvia och timjan i en mortel. Tillsätt shiitaken, rosmarin, salvia, timjan och buljongtärning till såsen. Smaka av med salt och peppar.
Rensa och skär kycklingen i stora tärningar. Avsluta med att röra ner kycklingen som bara ska bli varm. Servera med pasta, rucola och ev lite chiliflakes.
Recept från Mitt kök