Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sherrysill

Sherrysill smaksätts med pepparmix som är en kryddblandning som innehåller blanda annat svartpeppar, senapsfrö, lök, koriander och paprika.

Sherrysill
Sherrysill
Sherrysill
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 burkmatjessill- (200 g)
  • 0,5gul lök- liten

Marinad

  • 0,25citron
  • 1,5 mskrapsolja
  • 1 msksherry- halvtorr
  • 1 mskvatten
  • 0,5 krmpepparmix

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i bitar, om det är hela filéer. Skala och skär löken i tunna ringar.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av det gula skalet med en potatisskalare och finstrimla skalet.

  3. Vispa ihop olja, sherry, vatten och pepparmix. Tillsätt citronskalet. Varva sill och lök i en burk. Häll över marinaden och låt stå i kylen ca 4 timmar före servering.

Vad tyckte du om receptet?