Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sherrysill

Ljuvlig sill som smaksatts med tomatpuré, rödlök och sherry. Låt sillen dra i lagen över natten. Garnera med lite dill.

Sherrysill
Sherrysill
Sherrysill
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8saltsillfiléer- urvattnade
  • 3 dltomatjuice
  • 1 dlättiksprit
  • 2 dlströsocker
  • 1 msktomatpuré
  • 1,5 mskolja- neutral,t. ex rapsolja eller solrosolja
  • 2 msksherry
  • 0,5rödlök
  • 2 krmsvartpeppar- malen
  • 2lagerblad
  • 5kryddpepparkorn

Till garnering

  • dill

Gör så här

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.

  2. Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar.

  3. Vispa ihop tomatjuice, ättiksprit, strösocker och tomatpuré med en elvisp. Droppa i oljan lite i taget och vispa kraftigt under tiden. Tillsätt sherryn.

  4. Skala och hacka rödlöken tunt och vänd ner i lagen. Tillsätt svartpeppar, lagerblad och krydd- peppar.

  5. Lägg sillen i lagen, ställ den kallt och låt den dra i lagen över natten.

  6. Garnera med dill.

  7. Förvara sillen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök