Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ljuvlig sill som smaksatts med tomatpuré, rödlök och sherry. Låt sillen dra i lagen över natten. Garnera med lite dill.
Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar.
Vispa ihop tomatjuice, ättiksprit, strösocker och tomatpuré med en elvisp. Droppa i oljan lite i taget och vispa kraftigt under tiden. Tillsätt sherryn.
Skala och hacka rödlöken tunt och vänd ner i lagen. Tillsätt svartpeppar, lagerblad och krydd- peppar.
Lägg sillen i lagen, ställ den kallt och låt den dra i lagen över natten.
Garnera med dill.
Förvara sillen i kylen.
Recept från Mitt kök