Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett annorlunda men minst lika gott sätt att servera köttfärssås på. Worcestershiresås finns i vanliga butiker och har en egen mycket god smak.
Börja med potatismoset. Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet och kör den till mos med hjälp av en elvisp.
Rör ner margarin eller smör, mjölk lite i taget, salt och peppar och kör lite till med elvispen.
Hacka löken. Skala och riv morot och rotselleri grovt på ett rivjärn. Fräs alltsammans. Lite i taget, i en stekpanna. Lägg över det i en kastrull.
Stek köttfärsen, hälften åt gången, i stekpannan. Salta och peppra och lägg över den i kastrullen. Rör ner krossade tomater, tomatpuré och worcester-shiresås.
Låt köttfärssåsen småkoka i 10 minuter. Bred ut köttfärssåsen i en smord ugnsfast form. Klicka eller spritsa på moset. Strö på osten.
Gratinera i 225 grader i 10-15 minuter. Moset och osten ska få färg.
Servera med en sallad.
Recept från Mitt kök