Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Shepherd's pie – recept

Ett annorlunda men minst lika gott sätt att servera köttfärssås på. Worcestershiresås finns i vanliga butiker och har en egen mycket god smak.

Shepherd's pie – recept
Shepherd's pie – recept
Shepherd's pie – recept
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1morot
  • 100 grotselleri
  • margarin- eller smör
  • 400 gblandfärs
  • salt
  • peppar
  • 2 dlkrossade tomater
  • 0,5 dltomatpuré
  • 1 mskworcestershiresås

Potatismos

  • 1 kgpotatis- av mjölig sort
  • 2 mskmargarin- eller smör
  • 1 dlmjölk- lite drygt
  • salt
  • peppar
  • 1,5 dlost- riven

Servering

  • sallad

Gör så här

  1. Börja med potatismoset. Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet och kör den till mos med hjälp av en elvisp.

  2. Rör ner margarin eller smör, mjölk lite i taget, salt och peppar och kör lite till med elvispen.

  3. Hacka löken. Skala och riv morot och rotselleri grovt på ett rivjärn. Fräs alltsammans. Lite i taget, i en stekpanna. Lägg över det i en kastrull.

  4. Stek köttfärsen, hälften åt gången, i stekpannan. Salta och peppra och lägg över den i kastrullen. Rör ner krossade tomater, tomatpuré och worcester-shiresås.

  5. Låt köttfärssåsen småkoka i 10 minuter. Bred ut köttfärssåsen i en smord ugnsfast form. Klicka eller spritsa på moset. Strö på osten.

  6. Gratinera i 225 grader i 10-15 minuter. Moset och osten ska få färg.

  7. Servera med en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök