Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 29g
Protein: 28g
Kolhydrater: 35g
Shepherd’s pie lagas med färdig potatisgratäng vilket gör att den blir färdig på bara 25 minuter.
Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka 1 lök. Skala och riv morötterna. Stek löken med färsen i 1/2 msk olja i en stor stekpanna ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt morötter, tomater och buljongtärning. Låt koka 5 min.
Häll köttfärsröran i en ugnssäker form. Krydda potatisgratängen med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Bred gratängen på köttfärsröran och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
Skiva tomaterna. Skala och hacka 1 lök. Blanda tomater och lök i en skål. Häll på 1 msk olja och krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Strö på basilika. Servera pajen med tomatsalladen.