Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Shawarma med tortillabröd, picklad lök och mangodressing

Shawarma med tortillabröd, picklad lök och mangodressing passar bra som lunch. Shawarma är en rätt från Mellanöstern där kött eller kyckling grillas och kryddas med en kryddblandning som innehåller en mängd olika ingredienser. Här gör vi en förenklad variant på färdigstekt kyckling och lite färre kryddor.

Shawarma med tortillabröd, picklad lök och mangodressingShawarma med tortillabröd, picklad lök och mangodressingShawarma med tortillabröd, picklad lök och mangodressing
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2kycklingfiléer- stekta utan skinn och ben
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 0,5 tskkryddpeppar- mald
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 2 mskrapsolja

Picklad lök

  • 1rödlök- liten
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 2 mskströsocker
  • 3 mskvatten
  • 1 krmsalt

Dressing

  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 mskmango chutney
  • 2 krmsalt
  • 1 krmtabasco

Tillbehör

  • 4tortillabröd
  • sallad- strimlad
  • körsbärstomater- halverade

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i 1 cm breda strimlor. Blanda strimlorna med alla kryddor. Stek kycklingstrimlorna i olja på hög värme tills de fått fin färg. Låt kallna.

  2. Picklad lök: Skala och strimla löken. Blanda löken med ättika, socker, vatten och salt. Låt stå ca 30 min. Häll av lagen från löken.

  3. Mangodressing: Blanda lätt crème fraichen med mango chutney, tabasco och salt.

  4. Värm eventuellt tortillabröden och kycklingen vid servering. Rulla ihop tortillabröden med kyckling, lök, dressing, sallad och tomater.

Vad tyckte du om receptet?