Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Shanghainesisk nudelsallad - Banliangcai

Det här receptet kommer från en liten restaurang i Shanghai. Hemligheten bakom den goda smaken är den svarta vinägern.

Shanghainesisk nudelsallad - Banliangcai
Shanghainesisk nudelsallad - Banliangcai
Shanghainesisk nudelsallad - Banliangcai

Ingredienser

  • 300 gfläskkött- karré filé
  • 1 mskmajsolja- eller rapsolja

Marinad

  • 1 mskrisvin- eller torr sherry
  • 2 msksesamolja
  • 2 msksoja- mörk
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsksalt

Nudelsallad

  • 250 grisnudlar
  • 3skogsöronsvampar- torkade
  • 0,5gurka
  • 2morötter
  • 4salladslökar- eller 1/3 purjolök

Dressing

  • 1 dlvinäger- svart
  • 0,5 dlsesamolja
  • 2 tsksalt
  • 0,75 dlströsocker
  • 1chili- hel torkad
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 2 mskmajsolja

Garnering

  • 0,5 dlkorianderblad
  • 1rödbeta- svarvad

Gör så här

  1. Kött: Blanda marinaden. Skär köttet i långa, smala strimlor. Lägg det i marinaden minst 30 minuter i rumstemperatur.

  2. Nudelsallad:Tillaga nudlarna efter anvisningarna på förpackningen. Lägg skogsöronen i varmt vatten 15 minuter. Skala och strimla grönsakerna i långa tunna strimlor. Strimla även den blötlagda svampen.

  3. Dressing: Blanda vinäger, sesamolja, salt och socker i en skål. Låt chili och vitlök fräsa någon sekund i het olja. Tillsätt de blandade ingredienserna och rör tills socker och salt löser sig. Smaka av om det ska vara sötare eller syrligare.

  4. Servering: Lyft upp köttet ur marinaden. Stek det hastigt i het olja under omrörning. Lyft upp det och blanda med de strimlade grönsakerna och nudlarna. Häll på dressingen. Blanda väl. Garnera med koriander och ev svarvad rödbeta.

Vad tyckte du om receptet?