Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Shakshuka med ägg, fetaost & basilika

Smaka på Nordafrika! Det är enkelt att variera den här tunisiska rätten med kryddor som korianderfrö och rökt paprikapulver.

Shakshuka med ägg, fetaost & basilika
Shakshuka med ägg, fetaost & basilika
Shakshuka med ägg, fetaost & basilika
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 1grön paprika
  • 1röd paprika
  • 2 tskharissa
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 1 pktsaffran
  • 0,5 tskspiskummin
  • 2 krmsalt
  • 400 gkrossade tomater
  • 1,5 dlvatten
  • 2 mskbasilika- hackad
  • 2 mskolivolja- till stekning
  • 4ägg
  • 150 gfetaost
  • 0,5rödlök
  • 4surdegsbröd
  • 4 kvistarbasilika

Gör så här

  1. Skala och hacka löken, kärna ur och skär paprikan i strimlor.

  2. Fräs lök och paprika i oljan. Tillsätt harissan, vitlöken och alla kryddor.

  3. Häll i krossade tomater och vatten och sjud under lock i cirka 8-10 minuter, rör om då och då.

  4. Vänd i basilika, knäck i äggen och koka ytterligare i cirka 7-8 minuter tills vitorna börjar stelna.

  5. Strö över fetaost. Strimla rödlöken och strö över.

  6. Garnera med basilika. Rosta eller stek bröden i olja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök