Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smaka på Nordafrika! Det är enkelt att variera den här tunisiska rätten med kryddor som korianderfrö och rökt paprikapulver.
Skala och hacka löken, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
Fräs lök och paprika i oljan. Tillsätt harissan, vitlöken och alla kryddor.
Häll i krossade tomater och vatten och sjud under lock i cirka 8-10 minuter, rör om då och då.
Vänd i basilika, knäck i äggen och koka ytterligare i cirka 7-8 minuter tills vitorna börjar stelna.
Strö över fetaost. Strimla rödlöken och strö över.
Garnera med basilika. Rosta eller stek bröden i olja.
Recept från Mitt kök