Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på shakshuka. En mustig och varm tomatgryta med marockansk kryddning. Ihop med krämiga ägg, lite sting av chili och salt fetaost blir resultatet en krämig och smakrik favorit! Ät den som ensamrätt, till brunch eller som i Marocko – till frukost.
Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera, kärna ur och fintärna paprikan.
Fräs lök, vitlök och paprika i 2 msk olja i cirka 5 minuter eller tills allt blivit mjukt. Tillsätt tomatpuré och kryddor och fräs vidare i cirka 2 minuter. Häll i krossade tomater. Låt allt småkoka i 10 minuter. Krydda med 1 tsk salt.
Gör små fördjupningar i såsen och knäck äggen däri. Strö 1 krm salt över äggen.
Täck pannan med folie och låt puttra på svag medelvärme tills vitan stannat men äggulan fortfarande är lös, i cirka 15 minuter.
Smula över fetaost och strö över örter. Servera med bröd.