Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Shakshouka – grönsakspanna med ägg

Shakshouka – grönsakspanna med ägg kryddas med zaatar som är en kryddmix och finns i Sevans sortiment. Den är god i rätter och dressingar men även blandad med smör på bröd. Ett alternativ som ger god kryddig smak är garam masala.

Shakshouka – grönsakspanna med äggShakshouka – grönsakspanna med äggShakshouka – grönsakspanna med ägg
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1zucchini
  • 2paprikor
  • 1 förpkikärter- (400 g)
  • 2 tskzaatar- eller garam masala
  • 1 förptomater- krossade (400 g)
  • 4ägg
  • persilja- hackad, ev
  • smör

Tillbehör

  • 75 gbröd- per person, gärna tunna pitabröd t ex libabröd med smält smör och zatarkrydda

Gör så här

  1. Skala och skär löken i bitar. Skär zucchinin i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Låt kikärterna rinna av.  Stek grönsakerna i 2 msk smör 2–3 min tills det får lite färg. Tillsätt zaatar eller garma masala som får fräsa med ca 1 minut. Tillsätt kikärterna.

  2. Häll på tomatkross och koka bort en del av vätskan 2–3  min. Knäck äggen, ett och ett, och låt glida ner i pannan. Sjud tills äggen är färdiga dvs att vitan har stelna, ca 12 min. Lägg på ett lock så stelnar de snabbare.

  3. Strö eventuellt över persilja. Smält 1 msk smör och blanda med 1 tsk krydda, zaatar eller garam massala . Pensla kryddsmöret på värmda bröd och servera till shakshokan.

Vad tyckte du om receptet?