Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 18g
Protein: 21g
Kolhydrater: 64g
Shakshouka – grönsakspanna med ägg kryddas med zaatar som är en kryddmix och finns i Sevans sortiment. Den är god i rätter och dressingar men även blandad med smör på bröd. Ett alternativ som ger god kryddig smak är garam masala.
Skala och skär löken i bitar. Skär zucchinin i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Låt kikärterna rinna av. Stek grönsakerna i 2 msk smör 2–3 min tills det får lite färg. Tillsätt zaatar eller garma masala som får fräsa med ca 1 minut. Tillsätt kikärterna.
Häll på tomatkross och koka bort en del av vätskan 2–3 min. Knäck äggen, ett och ett, och låt glida ner i pannan. Sjud tills äggen är färdiga dvs att vitan har stelna, ca 12 min. Lägg på ett lock så stelnar de snabbare.
Strö eventuellt över persilja. Smält 1 msk smör och blanda med 1 tsk krydda, zaatar eller garam massala . Pensla kryddsmöret på värmda bröd och servera till shakshokan.