Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på stekt torsk med kimchikräm. Börja med fisken. Vänd bitarna i sesampaneringen. Låt fisken ligga framme ca 10 min så att den torkar lite på ytan, då sitter fröna kvar bättre och det går lättare att steka.
Sätt ugnen på 225°. Skölj och halvera potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
Skär torsken i skivor, ca 3 cm. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda 2 msk mjöl och sesamfröna. Vänd fisken i sesampaneringen. Låt stå ca 10 min.
Mixa kimchi och majonnäs till en kräm.
Strimla sockerärterna och blanda med 2 tsk vinäger, 1 krm salt och 1 krm peppar.
Stek fisken i 2 msk olja ca 4 min på varje sida. Servera med kimchikräm, sockerärter och rostad potatis.