Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesamstekt tofu med ingefärsdressing

Frasig sesamstekt tofu möter krispig gurka i en ingefärssmakande förrätt.

Sesamstekt tofu med ingefärsdressingSesamstekt tofu med ingefärsdressingSesamstekt tofu med ingefärsdressing
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 pktfast tofu- (270 g)
  • 1gurka- liten
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 msksesamfrön
  • 2 mskrapsolja

Dressing

  • 1 bitingefära- ca 3 cm (ca 20 g)
  • 2 mskthaisoja
  • 1 msklime- pressad
  • 1 mskvatten
  • 1 tskströsocker
  • 2 krmsambal oelek

Gör så här

  1. Dressing: Skala och finhacka ingefäran. Blanda ingefäran med soja, limesaft,  vatten, socker och sambal oelek.

  2. Finskiva gurkan, gärna på mandolin. Skiva tofun. Panera runt om i majsstärkelse och sesamfrön. Stek tofun runt om i olja på hög värme tills den fått fin färg.

  3. Blanda gurkan med hälften av dressingen och lägg på ett fat. Lägg tofun bredvid. Ringla över resten av dressingen. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter