Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesamskorpor

De knapriga små skorporna kan bakas flera veckor i förväg och förvaras torrt.

SesamskorporSesamskorporSesamskorpor

Ingredienser

  • 1 dlsötmandel
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 tskanis- mald
  • 2ägg
  • 5 dlvetemjöl- (ca 300g)
  • 1,5 tskbakpulver
  • 0,5 dlsvarta sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och anis. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smör- och sockerblandningen. Tillsätt sesamfrö och mandel.

  2. Rulla ut degen i två längder ca 40 cm långa och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Skär längderna på snedden i 1 ½ cm tjocka skivor. Torka skorporna mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?