Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsstekta räkor med sesamfrö och limedip

Servera räkorna direkt från ugnen, då är sesamfröna runt räkorna riktigt knapriga.

Ugnsstekta räkor med sesamfrö och limedipUgnsstekta räkor med sesamfrö och limedipUgnsstekta räkor med sesamfrö och limedip
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 gräkor med skal
  • 1äggvita
  • 2 tskröd currypasta
  • 1 tsksesamolja
  • 1 dlsesamfrön

Limedipp

  • 2 mskrårörsocker
  • 2 msklime- pressad
  • 3 msksojasås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Skala räkorna, men behåll det yttersta skalet på stjärten.

  2. Blanda äggvita, currypasta och sesamolja. Vänd i räkorna och låt stå i ca 10 min. Ta upp räkorna. Häll sesamfrön i en påse, lägg i räkorna och skaka påsen försiktigt. Lägg räkorna en och en på bakpappersklädd plåt. Tillaga i övre delen av ugnen i ca 5 min.

  3. Limedipp: Blanda socker och limesaft och rör tills sockret lösts upp. Tillsätt sojasåsen. Dippa de varma räkorna i såsen. 

Vad tyckte du om receptet?