Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesampannacotta med ananas

Sesampastan ger pannacottan en lite sträv konsistens.

Sesampannacotta med ananasSesampannacotta med ananasSesampannacotta med ananas

Ingredienser

  • 3gelatinblad
  • 3 dlmjölk
  • 2 dlvispgrädde
  • 5 msktahini (sesampasta)- (sesampasta)
  • 2 mskströsocker
  • 2 mskhonung- flytande

Garnering

  • 0,25ananas- (ca 500 g)
  • 2 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Värm mjölk, grädde, tahini, socker och honung i en kastrull tills det ­nästan kokar. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen. Låt svalna i kallt vattenbad och rör om då och då under tiden så att gräddblandningen inte separerar.

  3. Häll upp i glas. Låt stelna i kylenca 2 timmar.

  4. Skala och skär bort den grova stocken i mitten på ananasen. Skär fruktköttet i små bitar. Fördela honung och ananas ovanpå pannacottan och servera.

Vad tyckte du om receptet?