Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sesampanerad kyckling. Perfekt att servera med en kall öl före middagen.
Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och skär lök och vitlök i bitar.
Mixa kyckling, lök, vitlök, fond och kryddor i en matberedare. Tillsätt grädden. Hacka persiljan och blanda ner den i smeten. Låt smeten stå i kylen ca 30 min.
Sojadipp: Kärna ur och strimla chilin. Blanda den med soja, socker och lime.
Forma kycklingfärsen till runda små biffar. Blanda ihop sesamfrön och mjöl. Vänd kycklingbiffarna i sesamblandningen.
Stek biffarna i olja och smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med sojadippen.
Tips: Att blanda olja med smör när du steker något som är panerat är smart. Du får en jämnare stektemperatur och därmed gyllenbrun färg.