Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesampanerad kyckling med sojadipp

Recept på sesampanerad kyckling. Perfekt att servera med en kall öl före middagen.

Sesampanerad kyckling med sojadipp
Sesampanerad kyckling med sojadipp
Sesampanerad kyckling med sojadipp
Foto: Ulrika Pousette

Sesampanerad kyckling med sojadipp

  • 300 gkycklingfilé
  • 1 klyftagul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskkycklingfond- konc
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmchiliflakes
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskvispgrädde
  • 0,5 krukapersilja

Sojadipp

  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1,5 dljapansk soja
  • 2 mskströsocker
  • 2 msklime- pressad

Panering

  • 1 dlsesamfrön
  • 0,5 dlvetemjöl

Till stekning

  • 1 dlrapsolja
  • 50 gsmör

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och skär lök och vitlök i bitar.

  2. Mixa kyckling, lök, vitlök, fond och kryddor i en matberedare. Tillsätt grädden. Hacka persiljan och blanda ner den i smeten. Låt smeten stå i kylen ca 30 min.

  3. Sojadipp: Kärna ur och strimla chilin. Blanda den med soja, socker och lime.

  4. Forma kycklingfärsen till runda små biffar. Blanda ihop sesamfrön och mjöl. Vänd kycklingbiffarna i sesamblandningen.

  5. Stek biffarna i olja och smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med sojadippen.

  6. Tips: Att blanda olja med smör när du steker något som är panerat är smart. Du får en jämnare stektemperatur och därmed gyllenbrun färg.

Vad tyckte du om receptet?