Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesampanerad fläskfilé med krassesås

60 min 

Krassesåsen mår bra av att stå och dra en stund medan potatisen bakas färdigt i ugnen.

Sesampanerad fläskfilé med krassesås
Sesampanerad fläskfilé med krassesås
Sesampanerad fläskfilé med krassesås
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 600 gfläskfilé
  • 600 gfläskfilé
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlsesamfrön- skalade
  • 2 msksmör

Såsen

  • 2 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 mskkonjak- eau de vie
  • 2 mskdijonsenap
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)- majsstärkelse
  • 1 pktkryddkrasse

Tillbehör

  • 600 gpotatis
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 knippasparris- grön

Gör så här

  1. Potatis: Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Förkoka i saltat vatten 3–4 min. Låt potatisen ånga av i durkslag. Häll över i en ugnssäker form. Blanda med olivolja och salt. Baka färdigt mitt i ugnen 25–30 min.

  2. Sås: Vispa ihop vatten, buljongtärning, vitlök, konjak och senap i en kastrull. Koka upp och vispa ner creme fraiche. Låt såsen sjuda någon minut. Red ev av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Koka upp. Klipp i krassen och värm såsen före servering.

  3. Kött: Skär köttet i 3 cm skivor som plattas till med handflatan. Salta och peppra på båda sidor och vänd i sesamfrö. Stek köttet i smör på medelvärme 2–3 min på varje sida.

  4. Sparris: Ansa och dela sparrisen i mindre bitar. Stek i smör i het panna någon minut under omrörning. Salta.

Vad tyckte du om receptet?