Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
60 min
Krassesåsen mår bra av att stå och dra en stund medan potatisen bakas färdigt i ugnen.
Potatis: Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Förkoka i saltat vatten 3–4 min. Låt potatisen ånga av i durkslag. Häll över i en ugnssäker form. Blanda med olivolja och salt. Baka färdigt mitt i ugnen 25–30 min.
Sås: Vispa ihop vatten, buljongtärning, vitlök, konjak och senap i en kastrull. Koka upp och vispa ner creme fraiche. Låt såsen sjuda någon minut. Red ev av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Koka upp. Klipp i krassen och värm såsen före servering.
Kött: Skär köttet i 3 cm skivor som plattas till med handflatan. Salta och peppra på båda sidor och vänd i sesamfrö. Stek köttet i smör på medelvärme 2–3 min på varje sida.
Sparris: Ansa och dela sparrisen i mindre bitar. Stek i smör i het panna någon minut under omrörning. Salta.