Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Panerad fisk

Panerad fisk med sesamfrö som stekts får god asiatisk smak. Riktigt gott med panerad lax eller torskfilé.

Panerad fisk
Panerad fisk
Panerad fisk

Ingredienser

  • 400 gfisk- färsk, t ex lax
  • 1ägg
  • 1 dlsesamfrö
  • 1 mskrapsolja- till stekning
  • 4 mskjapansk soja
  • 1 mskingefära- riven och färsk
  • 2 tsklime- pressad saft

Tillbehör

  • 300 grisnudlar
  • 2morötter- skuren i stavar
  • 0,5gurka- skivad
  • 2avokado- skuren
  • inlagd ingefära

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar. Vispa ihop ägget och vänd fisken däri. Panera sedan fiskbitarna med sesamfrö.

  2. Blanda soja med den finrivna ingefäran och limesaften. Låt stå och dra en stund. Sila bort ingefäran.

  3. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Koka morotsstavarna i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär gurkan i stavar. Skala och skiva avokado.

  4. Hetta upp en stekpanna. Stek fisken i rapsolja 3-4 min per sida. Servera allt tillsammans med sojan och inlagd ingefära.

Vad tyckte du om receptet?