Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesampaj med getost och grönsaker

Sesamfrön i pajdegen ger god smak och dessutom ser det snyggt ut. Den kan göras dagen före den ska ätas, men kan inte frysas.

Se separat recept för pajdegen

Sesampaj med getost och grönsaker
Sesampaj med getost och grönsaker
Sesampaj med getost och grönsaker
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 2 msksesamfrö
  • 150 ggetost
  • 2ägg
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 krmsalt
  • 2 krmsvartpeppar- grovmald
  • 1squash
  • 1 mskolivolja
  • 1röd paprika
  • 250 gkörsbärstomat- ask
  • 1 tskflingsalt
  • 100 gsockerärt

Gör så här

  1. Gör pajdegen enligt grundreceptet. Tryck fast sesamfrön runt kanten på pajen innan pajdegen förgräddas som ovan.

  2. Mixa getosten med ägg och lätt creme fraiche med mixerstav eller i en liten matberedare. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär squashen i skivor. Stek skivorna i oljan i en stekpanna tills de fått fin färg. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Häll getostfyllningen i det förgräddade pajskalet. Lägg i grönsakerna och strö över saltet.

  4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 min. Snoppa sockerärterna och skär dem i tunna strimlor. Strö sockerärtsstrimlorna över den färdiga pajen. Pajen är god både varm och kall.

Vad tyckte du om receptet?