Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på marinerad tonfisk toppad med sesamfrön. Chilirostade sesamfrön köps färdiga i burk. Hittar du dem inte kan du rosta sesamfrön i lite rapsolja och krydda med chiliflakes.
Tina fisken. Skär den i kuber, ca 1 x 1 cm stora. Blanda fisken med soja, vinäger, sesamolja, socker och chiliflakes. Låt stå i kylen i ca 1 tim.
Sära på salladsbladen och lägg dem på ett serveringsfat.
Skala rättikan. Skär den i tunna strimlor. Hetta upp oljan till 170°. Lägg rättikan i olja och fritera under omrörning tills den fått fin färg. Ta upp och låt den rinna av på hushållspapper.
Blanda tonfisken med sesamfrön. Fördela fisken i salladsbladen med lite av marinaden. Toppa med den friterade rättikan och koriander. Servera genast.