Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesammarinerad tonfisk med friterad rättika

Recept på marinerad tonfisk toppad med sesamfrön. Chilirostade sesamfrön köps färdiga i burk. Hittar du dem inte kan du rosta sesamfrön i lite rapsolja och krydda med chiliflakes.

Sesammarinerad tonfisk med friterad rättikaSesammarinerad tonfisk med friterad rättikaSesammarinerad tonfisk med friterad rättika
Marinerad tonfisk i salladsblad Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 gtonfisk- fryst, MSC-märkt
  • 2 mskjapansk soja
  • 0,5 mskrisvinäger
  • 1 tsksesamolja
  • 0,5 tskströsocker
  • 1 krmchiliflakes
  • 1 mskchilirostade sesamfrön
  • 1gemsallad
  • 1 biträttika- (ca 10 cm)
  • 3 dlrapsolja

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Tina fisken. Skär den i kuber, ca 1 x 1 cm stora. Blanda fisken med soja, vinäger, sesamolja, socker och chiliflakes. Låt stå i kylen i ca 1 tim.

  2. Sära på salladsbladen och lägg dem på ett serveringsfat.

  3. Skala rättikan. Skär den i tunna strimlor. Hetta upp oljan till 170°. Lägg rättikan i olja och fritera under omrörning tills den fått fin färg. Ta upp och låt den rinna av på hushållspapper.

  4. Blanda tonfisken med sesamfrön. Fördela fisken i salladsbladen med lite av marinaden. Toppa med den friterade rättikan och koriander. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?