Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesammarinerad lax i salladsblad

Lyxig förrätt med sesammarinad lax i salladsblad av Årets Kock 2017; Johan Backeus. All majonnäs går inte åt. Spara den som blir över i kylen, där den håller ca 2 veckor.

Sesammarinerad lax i salladsblad
Sesammarinerad lax i salladsblad
Sesammarinerad lax i salladsblad
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 glaxloin- t ex Salma
  • 0,5gurka
  • 1schalottenlök
  • 1 msklime- pressad
  • 1 msksesamolja
  • 2 tsksoja- japansk
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2gemsallad

Majonnäs

  • 1ägg
  • 1 mskchampagnevinäger
  • 3 dlrapsolja
  • 1 tsksalt

Garnering

  • 20korianderkvistar

Gör så här

  1. Majonnäs: Mixa ägg och vinäger med mixerstav. Tillsätt oljan i en tunn stråle under mixning så att det blir en krämig konsistens. Krydda med salt.

  2. Skär lax och gurka i små kuber. Skala och skär löken i ringar. Pressa saften ur limen och blanda med olja och soja. Krydda med salt och peppar. Blanda i lax, gurka och lök.

  3. Plocka salladen blad för blad. Lägg en matsked laxblandning i varje salladsblad och toppa med lite majonnäs och korianderblad.

Vad tyckte du om receptet?