Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxig förrätt med sesammarinad lax i salladsblad av Årets Kock 2017; Johan Backeus. All majonnäs går inte åt. Spara den som blir över i kylen, där den håller ca 2 veckor.
Majonnäs: Mixa ägg och vinäger med mixerstav. Tillsätt oljan i en tunn stråle under mixning så att det blir en krämig konsistens. Krydda med salt.
Skär lax och gurka i små kuber. Skala och skär löken i ringar. Pressa saften ur limen och blanda med olja och soja. Krydda med salt och peppar. Blanda i lax, gurka och lök.
Plocka salladen blad för blad. Lägg en matsked laxblandning i varje salladsblad och toppa med lite majonnäs och korianderblad.