Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesammarinerad kyckling med grillad majs och lök

Recept på sesammarinerad kyckling med grillad majs och lök. Önskas mer drag i marinaden kan den hottas upp med chili, t ex färsk hackad, chiliflakes eller tabasco. Mängden kyckling är anpassad som en bufférätt.

Sesammarinerad kyckling med grillad majs och lökSesammarinerad kyckling med grillad majs och lökSesammarinerad kyckling med grillad majs och lök
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfiléer
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Sesammarinad

  • 0,5 dlbbq-sås
  • 0,5 dlsweet chilisås
  • 2 mskflytande honung
  • 1 mskjapansk soja
  • 34 dropparsesamolja

Garnering

  • 1 tsksesamfrön
  • koriander

Tillbehör

  • 4majskolvar
  • 4purjolökar- små eller salladslök
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Grilla kycklinglårfiléerna på båda sidorna tills de är genomgrillade. Krydda med salt och peppar. 

  2. Marinad: Rör ihop alla ingredienser.

  3. Häll marinaden över kycklingen. Lägg upp på ett fat och strö över sesamfrön och koriander.

  4. Grilla majsen runtom tills den har fått fin färg. Grilla löken i 2–3 min. Krydda med salt och peppar och klicka över smör.

  5. Servera kycklingen med majs och lök.

Vad tyckte du om receptet?